Contact

Neem contact op

Of bel naar +31 (0)523 250436
Melktechniek Oost B.V.

Kloosterdijk 17

7692 PH Mariënberg

info@melktechniekoost.nl

Ma - Vri 08:00 - 17:00

Kantoor:
+31 (0)523 250436

24/7 bereikbaar

VMS storingsdienst:
+31 (0)6 23328832
Traditioneel storingsdienst:
+31 (0)6 22806958

Nieuws

Beste lezer,

Vanuit DeLaval komen voortdurend nieuwe innovaties op de markt. De V300 is daar een prachtig voorbeeld van. Hierover vind u meer elders op onze site. Met deze en andere oplossingen werken we er voortdurend aan om de efficiëntie rondom het houden van melkkoeien te verbeteren.

Andere actuele zaken zijn verbetering van de stalinrichting door M40R ligboxbedekking of monteren van golfschoftboom. Meer comfort betaald veelal uit in meer melk, nog steeds een cruciale voorwaarde voor rendabel melken.

Naast ontwikkelingen in de productrange blijft onze organisatie zich ook aanpassen. Met ingang van 1 augustus is Edwin Welink gestart in de rol van Toerboertieker. Vanaf 1 september zal Kenn te Riele starten met zijn opleiding tot VMS service monteur. Hiermee zijn we weer op sterkte en blijven we er met ons team van 15 mensen er aan werken om u van producten en de beste service te voorzien.

Via Toerboertiek, Facebook en andere kanalen blijven we u informeren over actuele acties.


Heef u vragen neem dan gerust contact op via +31 (0)523 250436"Compact en efficiënt - Solidex melkstal"


De Solidex-melkstal is een succesnummer van fabrikant DeLaval. De melkstal is compact én heeft toch een flinke capaciteit. De eigenschappen maken de Solidex geliefd bij gebruikers.

Met de introductie van de Solidex-melkstal in 2008, bracht DeLaval zijn inmiddels populairste melkstal op de markt. De Solidex is gewild vanwege de robuuste, maar compacte uitvoering en de hoge capaciteit. Als alles vlot loopt kan één persoon in een 2x12-melkstal 100 koeien per uur melken.

Met inmiddels 580 geïnstalleerde systemen in de Benelux bewijst DeLaval dat een min of meer traditionele melkstal nog niet uit de tijd is. De Solidex onderscheidt zich door het hekwerk dat omhoog wegklapt en zo de koeien ruimte geeft om twee-breed weg te lopen. Dit komt de capaciteit ten goede. Wel is dan ook een brede uitloopgang van belang. Met deze constructie wordt een rapid exit-melkstal benaderd, tegen aanzienlijk lagere bouwkosten.

DeLaval heeft veel aandacht geschonken aan de ergonomie. Meerdere opties verkorten de looplijnen en verhogen de capaciteit. Zo kun je ervoor kiezen om het hekwerk over de volledige putlengte te bedienen en een snelstart vermindert het aantal handelingen tijdens het melken.

De Solidex is geïntroduceerd als een zij-aan-zijmelkstal waarin de koeien op 90 graden staan. De laatste jaren wordt de melkstal echter vooral geleverd als 80 graden-melkstal. Grootste voordeel is dat de koeien dan in de juiste richting staan bij het weglopen. En bovendien hebben de grotere koeien dan net iets meer ruimte. Verder staan de koeien niet zo strak met de buiken tegen elkaar.

Lees hier het volledige artikel van Veehouderij Techniek met diverse gebruikers aan het woord.mto_1.jpgMelktechniek Oost BV is een organisatie met 14 enthousiaste medewerkers. Wij zijn DeLaval dealer voor Twente en gevestigd in Mariënberg. Ons productie- en leveringsprogramma is primair gericht op de melkveehouderij. We maken de werkzaamheden voor de melkveehouder efficiënter, leveren innovaties om telkens weer beter te worden en zijn betrokken bij het leveren van kwaliteitsmelk.


Ter versterking van onze organisatie zijn wij op zoek naar een

Monteur installatie en onderhoud melkwinning

Functieprofiel:

. Installeren en onderhouden van melkstallen, veevoedingsapparatuur en melkrobotsystemen
. Oplossen van storingen en meedraaien in de storingsdienst
. Nieuwe installaties testen en in bedrijf stellen
. Advies en instructies geven over de omgang met en werking van de systemen

Wij vragen

. Technische opleiding op minimaal MBO-niveau
. Belangstelling voor de melkveehouderij
. Energieke, enthousiaste monteur die zelfstandig wil werken
. Analytische vaardigheden om storingen op te lossen maar ook te voorkomen


Aanbod

. Een baan met direct klantencontact en wisselende werkzaamheden
. Installaties met een technische uitdaging, van basistechniek tot softwareaansturing
. Een interne opleiding afhankelijk van kennis en ervaring, dit in nauwe samenwerking met onze leveranciers.
. Mogelijkheid voor specialisatie
. Een passend salaris en een prettige werksfeer in een enthousiast team


Ons werkgebied is gelegen ten oosten van de lijn: Hardenberg, Rijssen, Neede.
Het is praktisch als u woonachtig bent in dit gebied. Ruime technische ervaring is een pre. Parttime werken met een minimum van 4 dagen per week is bespreekbaar.

Inlichtingen

Voor verdere informatie over deze functie neemt u contact op met

Marco van Meerveld 06-51224813.

Uw sollicitatie kunt u sturen naar: marco.vanmeerveld@melktechniekoost.nl
Commercieel medewerker

Deze vacature is inmiddels ingevuld.

Hebben wij opnieuw een vacature dan vind u deze op onze website.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ventilatie

Betere luchtkwaliteit, hogere productiviteit.

Wat koeien ons vertellen met hun gedrag wordt gestaafd door feiten. Wanneer de temperatuur boven de 22˚C komt beginnen de koeien verschijnselen van hittestress te vertonen. Zelfs bij deze, voor ons, lage temperatuur kan de melkproductie negatief beïnvloed worden als de koeien hier langdurig aan blootgesteld worden.

Koecomfort_3.jpg

We hebben als MTO prachtige oplossingen om de hittestress aan te pakken, neem vrijblijvend eens contact op met ons verkoop-team om hierover door te praten wat de mogelijkheden voor u zijn.

Klik hier en hier voor verdere informatie.

Beste lezer,

De organisatie MTO blijft voortdurend investeren in continuïteit en organisatie. Hierbij willen wij een update van de MTO organisatie met u delen: Niek te Hennepe is 1 november gestopt en opgevolgd door Dennis Wenneger. Dennis heeft een HBO opleiding en maakt belangrijke vooruitgang in opleiding en ervaring binnen VMS

Arnoud Pierik is op 1 december gestart bij een andere werkgever. Deze rol wordt opgepakt Niek Schroten. Niek heeft ervaring in technische opdrachten en veehouderij. Een uitstekende basis om zich verder te ontwikkelen in de melktechniek.

Ben Lohuis heeft helaas zijn werkzaamheden moeten stoppen. De invulling hiervan is nog in beraad. Specifiek voor de taak van adviseur Herd Management Automatisering maken we voorlopig gebruik van ervaren deskundige Harry Tuinier.

Rene Hensel zal zijn focus volledig richten op werkzaamheden voor DeLaval BV te Steenwijk. De verkoop taak van Rene zal worden overgenomen door Marcel Hulskotte. Marcel is voor velen een bekend gezicht en heeft veel ervaring in verkoop en advisering op gebied van melken, management en stalinrichting.

Het eigendom van MTO zal gefaseerd overgaan van Gerrit Pierik naar Marco van Meerveld. Vanaf 1 maart 2018 zal Marco verantwoordelijk zijn voor het management van MTO. Marco heeft 19 jaar ervaring opgedaan binnen DeLaval BV en gaat nu verder als zelfstandig ondernemer in MTO.

Veel klanten hebben vertrouwen in het MTO-team en onze productrange. Dankzij dit vertrouwen kunnen wij blijven investeren in de organisatie, ontwikkeling en training van onze medewerkers. Hiermee willen wij u blijvend van kennis, service en producten voorzien.
Goedgekeurde weidegangregistratie met MyGrazing 720

DeLaval brengt MyGrazing 720 voor het weideseizoen 2018 op de markt als goedgekeurd registratiesysteem voor de weidegang. De veehouder kan dit gebruiken om naar zijn zuivelverwerker te laten zien dat hij voldoet aan de weidegangcriteria van minimaal 120 dagen weiden en op jaarbasis minimaal 720 weide-uren.

Het systeem is officieel goedgekeurd door de Stichting Weidegang. Het systeem dat werkt met selectiepoorten en een speciaal ontwikkelde weideterugloop is na validatie van de gegevens door Stichting Weidegang onlangs toegevoegd aan de lijst met goedgekeurde systemen.

Hiermee is het voor bedrijven met een DeLaval melkrobot mogelijk om gedurende het weideseizoen 2018 automatisch de weidegang te registeren en daarmee naar de zuivelverwerker te laten zien dat het weidemelk is.

Interesse? neem contact op met het verkoop team.

hek.jpg

In 2017 zijn door MelktechniekOost BV. 17 VMS melkrobots opgestart.


Als MTO team delen wij graag dit succes. Een bewijs dat veehouders het Delaval VMS concept waarderen. Kwaliteit van voorbehandelen en melken zijn belangrijke argumenten waarom de veehouders voor automatisch melken met Delaval kiezen. De positieve bevestiging van klanten dat het betrokken VMS team van MTO een uitstekende service levert is een ander kernpunt. Direct een technisch deskundige VMS service medewerker aan de telefoon is een zeer gewaardeerd element in de bedrijfsvoering met VMS.

Opgestart in 2017

4 x VMS in Holthone

3x VMS in Rheezerveen

1x VMS in Marienberg

1x VMS in Markelo

3x VMS in Vasse

1x VMS in Vriezenveen

1x VMS in Haaksbergen

2x VMS in Dalen

1x VMS in Beuningen


Tevens willen wij hierbij ook vermelden dat we een aantal conventionele melkstallen hebben opgestart, ook hierin hebben we toonaangevende innovaties die het melken vergemakkelijken. Kijk eens onder 'projecten' voor een mooie reportage van de geleverde stallen en VMSen.

Wij bedanken deze klanten voor het vertrouwen en werken er hard aan in 2018 weer dit resultaat te halen.