Contact

Neem contact op

Of bel naar +31 (0)523 250436
Melktechniek Oost B.V.

Kloosterdijk 17

7692 PH Mariënberg

info@melktechniekoost.nl

Ma - Vri 08:00 - 17:00

Kantoor:
+31 (0)523 250436

24/7 bereikbaar

VMS storingsdienst:
+31 (0)6 23328832
Traditioneel storingsdienst:
+31 (0)6 22806958

Nieuws

Melktechniek Oost BV

Gespecialiseerd in melken, voeren, managen en verzorgen van melkvee

Melkveehouders staan voor de continue uitdaging de efficiëntie in alle schakels voortdurend te verbeteren. Als Melktechniek Oost BV leveren we hier graag een bijdrage aan door middel van: • De beste melktechniek en automatisering van melken en diergezondheidsmonitoring.
  Melkstallen, selectie systemen, melkrobots en andere opties die helpen om met minder tijd en meer gemak koeien te melken


 • Onderhoud van DeLaval melkrobots zowel de oudere modellen als de nieuwste V300.
  Gespecialiseerde service van ervaren en goed opgeleide monteurs.
  Zorgvuldig hanteren van overeengekomen onderhoudsprotocol om met deze automatisering de maximale klantwaarde te realiseren

 • Onderhoud van melkstallen. Zowel voor DeLaval als Manus.
  Gespecialiseerde service van ervaren en goed opgeleide monteurs.
  Gebruik van originele kwaliteitsonderdelen om kwaliteit van melkwinning naar een hoger niveau te brengen

 • Onderhoud en installatie van DeLaval mestrobots. Uitgerust met een, speciaal hiervoor ingerichte aanhanger, brengen onze monteurs uw robot weer in goed werkende conditie.
  Gebruik van originele kwaliteitsonderdelen en de juiste software hulpmiddelen om het beste resultaat te bereiken.

 • Levering en onderhoud van staluitrusting voor zowel DeLaval als Manus Kalverdrinkautomaten, koeborstels, stalinrichting, waterbakken, ventilatie en ander materiaal wat nodig is om met meer comfort de productie te verhogen en de levensduur van de koeien te verlengen.

 • De beste verzorgingsrange voor melkvee.Speendesinfectie, voedingssupplementen, werkkleding, koeborstels, boxbedekking en nog veel meer.Door opleiding en ervaring zijn onze Toerboertiekers specialisten in het kader van preventieve gezondheidsmaatregelen voor de melkveehouderij.


Beste lezer,

Vanuit DeLaval komen voortdurend nieuwe innovaties op de markt. De V300 is daar een prachtig voorbeeld van. Hierover vind u meer elders op onze site. Met deze en andere oplossingen werken we er voortdurend aan om de efficiëntie rondom het houden van melkkoeien te verbeteren.

Andere actuele zaken zijn verbetering van de stalinrichting door M40R ligboxbedekking of monteren van golfschoftboom. Meer comfort betaald veelal uit in meer melk, nog steeds een cruciale voorwaarde voor rendabel melken.

Naast ontwikkelingen in de productrange blijft onze organisatie zich ook aanpassen. Met ingang van 1 augustus is Edwin Welink gestart in de rol van Toerboertieker. Vanaf 1 september zal Kenn te Riele starten met zijn opleiding tot VMS service monteur. Hiermee zijn we weer op sterkte en blijven we er met ons team van 15 mensen er aan werken om u van producten en de beste service te voorzien.

Via Toerboertiek, Facebook en andere kanalen blijven we u informeren over actuele acties.


Heef u vragen neem dan gerust contact op via +31 (0)523 250436
"Compact en efficiënt - Solidex melkstal"


De Solidex-melkstal is een succesnummer van fabrikant DeLaval. De melkstal is compact én heeft toch een flinke capaciteit. De eigenschappen maken de Solidex geliefd bij gebruikers.

Met de introductie van de Solidex-melkstal in 2008, bracht DeLaval zijn inmiddels populairste melkstal op de markt. De Solidex is gewild vanwege de robuuste, maar compacte uitvoering en de hoge capaciteit. Als alles vlot loopt kan één persoon in een 2x12-melkstal 100 koeien per uur melken.

Met inmiddels 580 geïnstalleerde systemen in de Benelux bewijst DeLaval dat een min of meer traditionele melkstal nog niet uit de tijd is. De Solidex onderscheidt zich door het hekwerk dat omhoog wegklapt en zo de koeien ruimte geeft om twee-breed weg te lopen. Dit komt de capaciteit ten goede. Wel is dan ook een brede uitloopgang van belang. Met deze constructie wordt een rapid exit-melkstal benaderd, tegen aanzienlijk lagere bouwkosten.

DeLaval heeft veel aandacht geschonken aan de ergonomie. Meerdere opties verkorten de looplijnen en verhogen de capaciteit. Zo kun je ervoor kiezen om het hekwerk over de volledige putlengte te bedienen en een snelstart vermindert het aantal handelingen tijdens het melken.

De Solidex is geïntroduceerd als een zij-aan-zijmelkstal waarin de koeien op 90 graden staan. De laatste jaren wordt de melkstal echter vooral geleverd als 80 graden-melkstal. Grootste voordeel is dat de koeien dan in de juiste richting staan bij het weglopen. En bovendien hebben de grotere koeien dan net iets meer ruimte. Verder staan de koeien niet zo strak met de buiken tegen elkaar.

Lees hier het volledige artikel van Veehouderij Techniek met diverse gebruikers aan het woord.


Ventilatie

Betere luchtkwaliteit, hogere productiviteit.

Wat koeien ons vertellen met hun gedrag wordt gestaafd door feiten. Wanneer de temperatuur boven de 22˚C komt beginnen de koeien verschijnselen van hittestress te vertonen. Zelfs bij deze, voor ons, lage temperatuur kan de melkproductie negatief beïnvloed worden als de koeien hier langdurig aan blootgesteld worden.

Koecomfort_3.jpg

We hebben als MTO prachtige oplossingen om de hittestress aan te pakken, neem vrijblijvend eens contact op met ons verkoop-team om hierover door te praten wat de mogelijkheden voor u zijn.

Klik hier en hier voor verdere informatie.Goedgekeurde weidegangregistratie met MyGrazing 720

DeLaval brengt MyGrazing 720 voor het weideseizoen 2018 op de markt als goedgekeurd registratiesysteem voor de weidegang. De veehouder kan dit gebruiken om naar zijn zuivelverwerker te laten zien dat hij voldoet aan de weidegangcriteria van minimaal 120 dagen weiden en op jaarbasis minimaal 720 weide-uren.

Het systeem is officieel goedgekeurd door de Stichting Weidegang. Het systeem dat werkt met selectiepoorten en een speciaal ontwikkelde weideterugloop is na validatie van de gegevens door Stichting Weidegang onlangs toegevoegd aan de lijst met goedgekeurde systemen.

Hiermee is het voor bedrijven met een DeLaval melkrobot mogelijk om gedurende het weideseizoen 2018 automatisch de weidegang te registeren en daarmee naar de zuivelverwerker te laten zien dat het weidemelk is.

Interesse? neem contact op met het verkoop team.

hek.jpg

In 2017 zijn door MelktechniekOost BV. 17 VMS melkrobots opgestart.


Als MTO team delen wij graag dit succes. Een bewijs dat veehouders het Delaval VMS concept waarderen. Kwaliteit van voorbehandelen en melken zijn belangrijke argumenten waarom de veehouders voor automatisch melken met Delaval kiezen. De positieve bevestiging van klanten dat het betrokken VMS team van MTO een uitstekende service levert is een ander kernpunt. Direct een technisch deskundige VMS service medewerker aan de telefoon is een zeer gewaardeerd element in de bedrijfsvoering met VMS.

Opgestart in 2017

4 x VMS in Holthone

3x VMS in Rheezerveen

1x VMS in Marienberg

1x VMS in Markelo

3x VMS in Vasse

1x VMS in Vriezenveen

1x VMS in Haaksbergen

2x VMS in Dalen

1x VMS in Beuningen


Tevens willen wij hierbij ook vermelden dat we een aantal conventionele melkstallen hebben opgestart, ook hierin hebben we toonaangevende innovaties die het melken vergemakkelijken. Kijk eens onder 'projecten' voor een mooie reportage van de geleverde stallen en VMSen.

Wij bedanken deze klanten voor het vertrouwen en werken er hard aan in 2018 weer dit resultaat te halen.